Γράφει η Δρ. Τσουμπού Ιωάννα, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

Η Εμβρυομητρική Ιατρική, δηλαδή η προγεννητική φροντίδα του εμβρύου και της εγκύου, είναι ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει αλματώδεις εξελίξεις. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι κυήσεις εξελίσσονται χωρίς προβλήματα και τα μωράκια είναι γερά και υγιή. Σε λίγες όμως περιπτώσεις, επιπλοκές μπορεί να συμβούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης, πρόωρος τοκετός, προεκλαμψία, διαβήτης της κύησης, γενετικά σύνδρομα και ανατομικές εμβρυϊκές ανωμαλίες, μπορούν να περιπλέξουν μια εγκυμοσύνη. Επίσης, ιστορικό επιπλοκής σε προηγούμενη εγκυμοσύνη, εμβρυϊκής ανωμαλίας ή ύπαρξης κάποιας κληρονομικής ασθένειας, προκαλούν ανησυχία για κάθε μελλοντική εγκυμοσύνη.

Η ιατρός είναι εξειδικευμένη στην Εμβρυομητρική Ιατρική υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού Κύπρου Νικολαΐδη στο Harris Birthright Centre of Fetal Medicine του King’s College Hospital του Λονδίνου, που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής παγκοσμίως. Είναι κάτοχος του Diploma in Fetal Medicine (Fetal Medicine Foundation, London) το οποίο είναι η μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της Ιατρικής του Εμβρύου. Μπορεί να διαγνώσει και να παράσχει υψηλού επιπέδου συμβουλευτική καθοδήγηση για τις πιθανές παθολογικές καταστάσεις, με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Επιπλέον, συνεργάζεται στενά με κορυφαίους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων (γενετιστές, παιδοκαρδιολόγους, παιδοχειρουργούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονέων για την κατάσταση του μωρού τους και την παρακολούθηση και φροντίδα του τόσο πριν, όσο και μετά τη γέννησή του.

Η ιατρός είναι διαθέσιμη ακόμα και αν απλά ζητάτε μια δεύτερη γνώμη ή αν θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτά που ήδη γνωρίζετε. Με επαγγελματισμό και διακριτικότητα θα εδραιώσει την πεποίθησή σας ότι κάνατε την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή.

Ενημερωθείτε από την Ιατρό